منتديــــــــــــــــــــــــــات عــــــــــــــــــائلتي برعايـــــة الماكــسيمـــــــــــــوس
انت الزائر رقم

((( 4001 )))

مبرووووووووووووووك

لقد فزت معانا

انقر واستلم هديتك


منتديــــــــــــــــــــــــــات عــــــــــــــــــائلتي برعايـــــة الماكــسيمـــــــــــــوس
انت الزائر رقم

((( 4001 )))

مبرووووووووووووووك

لقد فزت معانا

انقر واستلم هديتك


منتديــــــــــــــــــــــــــات عــــــــــــــــــائلتي برعايـــــة الماكــسيمـــــــــــــوس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا ومرحبا بكم في منتديات عائلتي نتمني لكم السعاده والمتعه ونتمني منكم التسجيل معنا مع خالص تحياتي مدير المنتدي واذا قابلتكم اي صعوبه يرجي كتابتها في قسم الشكاوي اسفل المنتدي اتمني لكم قضاء أوقات ممتعه في منتداكم
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  الكشري المصري

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
M@XIMOUS
المـديـــر
المـديـــر
M@XIMOUS


عدد المساهمات : 1100
تاريخ الميلاد : 21/03/1990
تاريخ التسجيل : 05/03/2011
العمر : 34
الموقع : https://myfamilly.yoo7.com/
المزاج : الحمد لله زي الفل

 الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري    الكشري المصري I_icon_minitimeالجمعة مايو 27, 2011 9:05 pm


بسم الله
انا جايبالكم اكله النهارده بحبها جدا

المقادير: 250 جرام مكرونة صغيرة جدا
250 جرام مكرونة اسباغيتي
250 جرام عدس أسمر
2 كوب أرز مصري
1/2 1 كوب شعرية
250 جرام حمص الشام وممكن نستغني عن الحمص
4 ثمرات بصل كبيرة
2 م ك صلصة
عصير 5 ثمرات طماطم كبيرة
رأس ثوم
زيت ذرة
2 م ك خل
ملح وفلفل أسود وكمون



التحضير: 1- يغسل الأرز جيدا.
2- يغسل العدس جيدا
3- يقشر الثوم ويفرم.
4- ينقع الحمص لمدة 6 ساعات على الأقل.



الطبخ: 1- تسلق المكرونة وتصفى.
2- يسلق العدس بدون إضافة ملح وتقلل عليه النار جدا عندما يغلي وبعد نضجه يصفى جيدا ويضاف له الملح والفلفل الأسود وقليل من الحبهان والكمون.
3- تحمر الشعرية في الزيت ويضاف لها الأرز والملح ويقلبان معا لدقيقة ثم يضاف الماء وبعد غليانه تقلل النار ويترك - مع التقليب – حتى ينضج.
4- يقطع البصل أنصاف حلقات وعلشان نخلي البصل يقرمش نقلبه ف دقيق قبل م نحطه ف الزيت ويحمر في زيت غزير إلى حد ما حتى يصبح لونه أقرب إلى اللون البني ثم يصفى من الزيت جيدا
5- يسلق الحمص بدون ملح.
6- يتم عمل الصلصة بوضع الثوم المفروم في الزيت حتى يحمر ثم يضاف الخل فورا ويليه عصير الطماطم والصلصة ويترك حتى يثقل (حوالي 20 دقيقية) ثم يضاف الملح والفلفل.
7- هناك نوعان من التقديم أولهما خلط المكرونة مع العدس مع الأرز وتقليبهم ثم إضافة الحمص والبصل والصلصة على الوجه، ووثانيهما رص الكشري طبقات أي: المكرونة أول طبقة ثم الأرز ثم العدس ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل
8-واهم حاجه الدقه وبتعمليها كالاتي:
تفرمي حوالي 4 فصوص ثوم مع تقريبا 4 ملاعق خل ورشة ملح وفلفل اسمر وكمون واضربيهم في الخلاط
9-الشطه وانا خليتها للاخر لان فيه ناس مبتحبش الشطه
ودي لها طريقتين:
1-ممكن تحطي الشطه ناشفه يعني وهي بودر
2-ممكن تعمليها زي اللي في المحلات واقولك ازاي
تحطي معلقة زبده او سمنه ع النار وتحطي عليها 3 ملاعق شطه كبيره وتقلبي وبعدين تحطي ماء وتسيبي الخليط يغلي شويه وممكن تحطي صلصه مكان الماء
ويارب وصفتي تعجبكم
وبالهنا والشفاوعايزين تطبيق يابنات
منتدى شباب بطاش
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://myfamilly.yoo7.com
حياه الروح
نائبة المدير
نائبة المدير
حياه الروح


عدد المساهمات : 899
تاريخ الميلاد : 05/04/1990
تاريخ التسجيل : 14/03/2011
العمر : 34
الموقع : القاهره
المزاج : تمام الحمدلله

 الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري    الكشري المصري I_icon_minitimeالجمعة يونيو 03, 2011 6:44 am

يا ماكس حرام عليك انت كده بتجوعنى والله اعمل ايه انا بقي دلوقتى هتعزمنى انت يعني
ههههههههههههههههههههه تسلم ايديك والله دائما متميز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديــــــــــــــــــــــــــات عــــــــــــــــــائلتي برعايـــــة الماكــسيمـــــــــــــوس :: بـيت الطـــــــفـــــل والاســــــــــــرة والمــجــتــمـــــــــــــع :: مــطــبـــــــــــــــخ الــعـــائــــلـــــــــــــــــة-
انتقل الى: